followers 0 popularity
0
following 0
Groups
leiebilen is not in any groups
Adam gill | leiebilen

Med leiebil i Stockholm

Jul 8th 2015 at 1:47 AM

Stockholm er en flott by og den er absolutt verdt et besøk. Byen er Sveriges hovedstad, og den har vært landets politiske og økonomiske sentrum siden 1200-tallet. Den er bygd på 14 øyer som er bundet sammen av 53 broer. Byen har over 2,1 millioner innbyggere og er dermed Nordens mest folkerike by.

Stockholm ligger på Sveriges østkyst ved Mälarens utløp, og er berømt for sin vakre beliggenhet. En av årsakene til denne plasseringen er at det er et av få steder der Mälaren og Østersjøen møtes. Dermed har Stockholm hatt vannforbindelse med andre land omkring Østersjøen, svenske kystbyer og andre byer innover i landet. Byen har dessuten fungert som forsvar mot fremmede flåter som har forsøkt å trenge inn i innsjøen Mälaren.

Er du på ferie i Stockholm og omland er leiebil eiebil et godt alternativ. Skal du bevege deg i bykjernen bruker du gjerne sykkel, båt, ferge eller taxi. Skal du ut på øyene går det massevis av små ferger dit. Du kan også gjerne kombinere leiebil med ferge. Da kan du nå andre fergesteder og andre øyer som er mindre folkerike enn øyene helt nær bykjernen.

Kjøremønsteret i Stockholm

Det er gode motorveier i Sverige. De er godt utbygget, ofte med mange felt, og selv på mindre veier er det ofte forbikjøringsfelt. Kjører du med leiebil og er ny i området bør du unngå rushtiden. Særlig nær storbyer som Stockholm. Avisen VG lagde for noen år siden en liste over Europas verste rushtidskøer. Her kom Istanbul på topp, og Stockholm på en tiendeplass, med beregnet 30 % forsinkelse i rushtiden sammenlignet med vanlig trafikk. Har du ferie og bruker bilutleie er det ergerlig å sitte i bilkø med familien! Unngå derfor rushtrafikken om du anvender bilutleie!

Du kan trøste deg med at en nyere undersøkelse fra 2013 viser at Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim er køverstingene i Norden.

Severdigheter i Stockholm

Reiser du til Stockholm bør du selvsagt besøke det som byen har å tilby. Kommer du i leiebil fra Norge har du hatt en lang reise, og du har sikkert booket hotell på forhånd. Da har du selvsagt sjekket om din leiebil kan parkeres i hotellets garasje.

Mens du er i selve staden kan du gjerne parkere leiebil og benytte taxi, sykkel eller beina. Det er korte avstander i sentrum, og koselig å gå. Du bør selvsagt besøke Gamla Stan, her er et trivelig miljø med mange gode spiseplasser, men med mange turister. Andre severdigheter i byen er øya Djurgården med Vasamuseet, forlystelsesparken Gröna Lund, den herlige restauranten der Blå Porten, og parkområdet Skansen. Og inne i byen besøker du gjerne slottet og tar en av båtene rundt Djurgården og Södermalm.

Severdigheter nær Stockholm

Siden du benytter deg av rimelig bilutleie bør du ta en tur i nærområdet til Stockholm. Jeg anbefaler å kjøre vestover via Bromma og til Lovön der du kan besøke Drottningsholm Slott. Det er et av de fineste slottene i Nord-Europa.

Leiebilen.no tilbyr leiebil og bilutleie fra 600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Alamo, Hertz, Europcar, Sixt, CarTrawler, Advantage og Budget. Vi garanterer derfor svært lave priser! Biler i alle fasonger: Vanlig bil, jeep, sportsbil, luksusbil, van og feriebil.

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here