followers 0 popularity
0
following 0
Groups
leiebilen is not in any groups
Adam gill | leiebilen

Med leiebil om vinteren

Oct 23rd 2015 at 9:07 PM

Skal du ut og reise på vinterstid og trenger leiebil? Her er noen tips om hva du bør tenke på, hvilken bil du bør leie, hvilke forhåndsregler du bør ta og hvordan bilen bør være skodd og utstyrt.

Beste leiebil på vinterføre

Subaru Outback 2015 kommer svært godt ut i tester og beskrives som Vinterkongen i en test på DinSide i november 2014. Noen av fordelen er høy bakkeklaring, beskyttelsesbuer rundt hjulbuene, og røffe front- og bakfangere. Dette er gode vinteregenskaper for en bil. Andre gode biler i samme kategori er Volvo XC70, Audi Allroad, Passat Alltrack og Skoda Scout. Kontakter du et bilutleiefirma kan det være lurt å sjekke om de har en slik vinterbil i sortimentet som du kan leie.

Firhjulstrekk?

Hvor skal du kjøre? På glatte veier? På snø eller is? Bratte bakker? Vurder å skaffe deg en leiebil med firhjulstrekk. Da kan du kjøre på smale gårdsveier til hytta og i bratte bakker uten problemer. En bil med høy bakkeklaring og god hjulklaring er da tingen. Sjekk også om bilen er godt utstyrt med lys, gjerne gode fjernlys og evt tåkelys både foran og bak. I snøvær og dårlig sikt er det veldig viktig å ha godt lys. Er det både kaldt og tåke er det uvurderlig å ha gode tåkelykter.
Husk at det ikke er lov å blende andre biler med tåkelys.

Vinterdekk eller piggdekk?

Sjekk også om bilen har vinterdekk eller piggdekk. Bilutleiefirmaer har nok forskjellig praksis med å utstyre sine biler, alt etter hvor de holder til og hvilket føre som er dominerende i området.
Som du sikkert vet er vanlige vinterdekk best ved kaldt og stabilt vinterføre, og på kald og ruglete is. Piggdekk er absolutt best på våt is. Da er det ingenting annet enn stålpigger som kan gripe fatt i isen og stoppe bilen din, eller din leide bil. Spør bilutleiefirmaet ditt og de vil utstyre leiebilen din med den dekktypen du foretrekker.

Ulike typer vinterføre

Det er mange typer vinterføre. Det verste er kanskje kraftig snøfall rundt null eller opptil to-tre plussgrader. Da laver det ned og sikten reduseres kraftig. Den våte snøen kladder til i hjulbuen og kan i verste fall bremse hele bilen. Snøen kan også hindre vindusviskerne å fungere, og samme med lykteviskerne. Føret kan bli såpeglatt og du mister fullstendig herredømme over bilen om du høgger inn bremsene.

I slikt føre kan det være nødvendig med kjettinger eller nødkjettinger for å komme seg frem. Vet du at føret blir slik bør du snakke med leiebilfirmaet ditt på forhånd og få de til å legge inn det nødvendige utstyret i bagasjerommet slik at du er beredt på det verste.

Unngå utforkjøring

Det verste som kan skje er selvsagt utforkjøring eller kollisjon med en annen bil. Det skjer vanligvis på veldig glatt og isete føre, gjerne med is med vann oppå, eller på såpeglatt nysnøføre. Har det vært kaldt lenge med is på veien, og det så kommer et tynt lag nysnø kan også føret bli livsfarlig.

Husk å kjøre forsiktig i svinger, og vær oppmerksom på at du i verste fall kan få en bil inn i din kjørebane. Sjekk også om din leiebil er utstyrt med påbudt refleksvest og redningstrekant. Det er best å ha to, og sette dem opp 50-100 meter foran og bak bilen. Få de opp så snart som mulig etter en eventuell ulykke. Jeg håper du ikke får bruk for dette usttyret!

Jeg ønsker deg en riktig god og sikker tur med leid bil på vinterføre!

Leiebilen.no tilbyr Billig Leiebil og bilutleie fra hele 600 forskjellige selskaper. Vi har selvsagt med alle de største selskapene som Avis, Alamo, Hertz, Europcar, Sixt, CarTrawler, Advantage, Budget og rent-a-wreck.

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here