followers 0 popularity
0
following 0
Groups
igelclient is not in any groups
igelclient

Thin clients op kantoor

Nov 18th 2015 at 12:38 AM

Het idee is simpel en overtuigend: Het "virtuele kantoor" komt tegen een maandelijkse vergoeding uit de cloud en wordt via energie-efficiënte en veilige thin clients beschikbaar gesteld. Ict-aankopen die anders als activa op de balans zouden moeten worden gezet, worden nu maandelijkse kosten. De onderneming kan zich dankzij de aanbieder van volledig beheerde thin clients volledig op de kernactiviteit concentreren. Van dit voordeel profiteren steeds vaker ook kleine advocatenkantoren en belastingadviseurs.

Veilige toegang tot de cloud met thin clients

Om hun beheerde werkplekken met thin clients te gebruiken, krijgen gebruikers van de ict-dienstverlener een directe, SSL-versleutelde VPN-toegang in het rekencentrum. Op die manier kunnen ze te allen tijde werken, onafhankelijk van de plaats - via de thin clients op kantoor, de pc in het kantoor aan huis of via mobiele eindapparatuur als laptops, tablets en smartphones. Bij stationair gebruik bieden echter de thin clients het belangrijke voordeel van een gestandaardiseerde client-infrastructuur die zeer efficiënt op afstand kan worden beheerd. De Duitse fabrikant IGEL Technology biedt cloudproviders daarvoor alles wat ze nodig hebben: van universeel inzetbare thin clients, via platformspecifieke zero clients tot de thin client-software UDC (momenteel UDC2), waarmee beschikbare pc's, notebooks en thin clients van andere aanbieders in op afstand te beheren IGEL clients kunnen worden veranderd.

Sleutelonderdeel thin client-beheer

De voor de beheerde werkplek doorslaggevende IGEL-oplossing is echter de Remote Management-software Universal Management Suite (UMS), een multitenancy- en op profielen gebaseerde oplossing die bij alle modellen wordt meegeleverd. Daarvoor zijn ook voor het client-beheer geen licentiekosten verschuldigd. Wel geldt een licentievergoeding voor de redundantie- en hogebeschikbaarheidsuitbreiding UMS-HA, die IGEL voor omgevingen met zeer veel thin clients aanbeveelt. Belangrijker voor kleine installaties is de directe ondersteuning door de fabrikant en het zogenaamde "zero touch deployment". In dat geval kan de aanbieder de individuele instellingen van de thin clients via de UMS-console zodanig voorbereiden, dat de klant de thin clients alleen nog maar op het netwerk hoeft aan te sluiten. Het aanmelden bij UMS en het configureren aan de hand van de daar opgeslagen instellingsprofielen doen de thin clients automatisch.

Accountant gebruikt Client-as-a-Service (ClaaS)

Als een van de eerste klanten gebruikt een Zwitserse accountant de combinatie van virtueel kantoor en thin clients. Voor hem betekent het Client-as-a-Service-aanbod een kostenefficiënte vervanging voor de voorheen gebruikte kantoorhardware en -software. Het bedrijf biedt zijn klanten met behulp van de dienstverlener een virtuele cloudboekhouding, in de toekomst wellicht zelfs inclusief thin clients. Dankzij de realtime toegang besparen de klanten op die manier ruim een derde op hun accountantskosten. Zo profiteert de accountant tegelijk dubbel: als gebruiker van de thin clients en door het nieuwe cloud-bedrijfsmodel.

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here