tehnicbazar

Sa avem grija de instrumentele noastre, astfel încat sa ne pot servi mai bine si mai mult

Oct 1st 2015 at 3:58 AM

Conditia lor depind de noi ,modul in care le tratam si curatam dupa fiecare activitate. Cand dorim sa avem un aparat, echipament sau motor, pentru achizitionare facem un efort mai mare si investim energie si bani. Scopul pentru aceasta investitie este de a avea la indemana la diferite activitati , sa nu fim nevoiti sa imprumutam  de la altii si nu in ultimul rand sa avem un randament mai  mare. Dupa achizitionarea echipamentului respective, nu se opreste responsabilitatea noastra, din contra trebuie sa utilizam in mod corect si dupa utilizare sa le curatam de diferite resturi si sa le asezam la locul potrivit. Cine le uita sau le ignora pur si simplu aceste procese, se trezeste, dupa un timp la mijlocul unei muncii, cu aparate rupte, ruginite si nefunctionala.

Nu toata lumea este constient de importanta mentinerii aparatelor in conditii curate, dar cu putin efort se face o nota mentala ca este important sa-l curațați și pastrați-l dupa utilizare. Dupa un timp va fi  un rutin si obisnuinta curatarea lor.

O mulțime de probleme si  defecțiuni  rezulta din pietriș și murdarie. De fiecare data cand nu curațați instrumentele, le expuneti potențial pericol si duce la malfunctionarea aparatului. Desi majoritatea proprietarilor de scule cred ca curatarea instrumentelor este normal  prin sine,dar sunt si cei care amana, sau ca este o treaba inutila caci ei pierd timp util prin  curatire.  Nu este vorba numai de un aparat care se foloseste in agricultura cum ar fi motocultor ruris,  care chiar este imposibil sa fie spalat dupa fiecare folosire, dar ca orice motor la sfarsit de sezon trebuie curatat, schimbat uleiul, din cand in cand trebuie verificat motorul 

La magazine intampinati o pompa submersila pret avantajos,le cumparati cu drag fiind apa undeva ,si doriti sa le eliminati. Investiti bani. Deci trebuie sa notati, ca pompa trebuie curatat dupa fiecare utilizare. De altfel le deterioreaza murdaria si resturile in interiorul motorului. Daca nisipul intra ,noroi sau orice resturi,  si nu sunt curatate ,incepe procesul de corodare. Timpul si energia investita va plateste cu un aparat sau masina de viata  lunga.  La fiecare aparat vine o brosura cu informatii tehnice si acolo este descries cum trebuie procedat, pentru a elimina prblemele de aceasta cauza. Daca urmarim sfaturile producatorilor, vom  putea folosi aparatele noastre, fara a avea probleme, chiar daca este vorba  un motocultor ruris . Sunt unele instrumente, care necesita numai curatare uscata, altele necesita apa , dar sunt aparate si unelte care necesita lubrificare cu ulei sau alt material lubrificant ,descris in manualul de instructiune.

Pentru aparate de mana este bines a creati un raft separat unde se pot agata si tine, cand nu le utilizati. Este bine sa fie organizate, ca cablurile sa nu fie incurcate, asftfel elimina riscul de ruperea lor si contactul cu pamant. La masini cu acumulatoare este bine sa fie scos dupa incarcare totala din incarcator, evitand supraincalzirea bateriei. 

Avand grija de uneltele si aparatele  mici si mari , vom avea satisfactia muncii cu ele, pe timp indelungat.

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here