followers 0 popularity
0
following 0
Groups
igelclient is not in any groups
igelclient

Niet elke thin client is efficiënt en eenvoudig te beheren

Jul 15th 2015 at 12:34 AM

Het beheer van enkele honderden pc's die verdeeld zijn over meerdere verdiepingen of locaties, valt niet mee - niet alleen wat betreft de kosten, maar ook qua tijd. Als het gaat om beheer, stelt een thin client of zero client de traditionele werkplek-pc in de schaduw. De omvang van de besparingen wordt echter uiteindelijk bepaald door de kwaliteit van de bijbehorende software voor beheer op afstand.

Thin client-beheer meegeleverd?

Het is natuurlijk vervelend als het beheer op afstand van de thin client of zero client tot onnodige kosten leidt. De Duitse marktleider op het gebied van thin clients - IGEL Technology - levert de software voor beheer op afstand, de IGEL Universal Management Suite (UMS), gratis bij elke thin client en zero client. Dat geldt zelfs voor de prijstechnisch aantrekkelijke oplossing voor client-standaardisering IGEL Universal Desktop Converter 2 (UDC2), waarmee pc's, notebooks en thin clients van andere fabrikanten in een op afstand te beheren IGEL Universal Desktop-thin client kunnen worden omgezet.

Voorzichtig met afgeslankt thin client-beheer

Voorzichtigheid is ook geboden als een thin client-aanbieder afgeslankte versies van zijn software voor beheer op afstand in zijn programma heeft. Sommige fabrikanten leveren namelijk slechts een beperkte light-versie mee. Voor de volledige versie moet een licentie worden aangeschaft. Ook op dit punt werkt IGEL, de Duitse marktleider op het gebied van thin clients, gelukkig anders. De UMS-software van IGEL is in principe een volledige versie.

IGEL UMS: uniform beheer op afstand zonder licentiekosten voor IGEL thin clients, zero clients en softwarematige thin clients

Efficiëntievoordelen door op profielen gebaseerd thin client-beheer

Een van de sterke punten van IGEL UMS is het op profielen gebaseerde beheer. Via een overzichtelijke console kunnen aan elke thin client of zero client met behulp van Slepen en neerzetten vooraf gedefinieerde instellingsprofielen worden toegewezen. Dat gaat met één thin client net zoals met thin client-groepen die bijvoorbeeld op basis van locatie of bijzondere gebruikersgroep zijn samengebracht. Daarnaast maakt UMS onderscheid tussen hoofd- en subprofielen. Daarmee wordt het beheer nog makkelijker.

Uniform thin client-beheer

Een ander selectiecriterium is uniform beheer op afstand voor alle thin client- en zero client-oplossingen van dezelfde fabrikant - ongeacht het gebruikte thin client-besturingssysteem, zoals bijvoorbeeld IGEL Linux of Microsoft Windows Embedded. Ook op dit punt onderscheidt IGEL zich positief van de concurrentie. Want zonder efficiënt beheer op afstand blijven de besparingen die op de werkplek door een thin client kunnen worden gerealiseerd, beperkt. Met een universele beheeroplossing zoals IGEL UMS bedraagt de kostenbesparing tot 70 procent vergeleken met een onbeheerde pc - en dat bij een dubbel zo lange levensduur.

Voor meer informatie over Thin client testing u naar de website op: https://goo.gl/ibgu9r

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here