followers 0 popularity
0
following 0
Groups
igelclient is not in any groups
igelclient

IGEL UDC: pc's, notebooks en thin clients veilig converteren

Nov 17th 2015 at 11:57 PM

Uniform endpoint-beheer is de droom van elke systeembeheerder. Met UDC van de tweede generatie (Universal Desktop Converter 2) maakt IGEL deze visie voor pc's notebooks en thin clients waar.

UDC draait op uiteenlopende hardware

De brede inzetbaarheid van de thin client-software UDC is gebaseerd op het slanke en veilige thin client-besturingssysteem IGEL Linux, dat over een groot aantal apparaatstuurprogramma's beschikt. Om UDC van de tweede generatie te installeren, hoeft de doelhardware slechts een vrije ethernetpoort en een single-core x86-processor van minstens 1,0 GHz te hebben. Wat geheugen betreft, heeft versie 2 van UDC voldoende aan 1 GB RAM en 1 GB schijfruimte op de lokale vaste schijf. SATA, ATA en DIE worden ondersteund, evenals gangbare grafische chips en wifi-interfaces.

UDC-apparaten met twee beeldschermen

Uitgebreide tests hebben aangetoond dat de meeste pc's die in de afgelopen zes jaar zijn geproduceerd, ongeacht de fabrikant, probleemloos kunnen werken met versie 2 van UDC. In de huidige versie ondersteunt IGEL UDC zelfs DualView, vooropgesteld dat het geconverteerde eindapparaat is opgenomen in de database met hardware van derden die op de IGEL-website staat en naast de noodzakelijke monitoraansluitingen - DVI, SVGA of DisplayPort - beschikt over een Intel-, ATI- of NVIDIA-videochipset.

Zo worden notebooks mobiele thin clients

Als gasthardware steeds populairder bij klanten van IGEL zijn x86-compatibele notebooks. Voor hun tweede leven als mobiele thin client biedt versie 2 van UDC de zelf ontwikkelde functie IGEL Café Wireless. Daarmee kan de gebruiker draadloos via wifi toegang krijgen tot zijn virtuele werkplek, vanuit een hotelkamer of vanuit een koffiebar. De bediening is eenvoudig: De UDC-gebruiker kiest simpelweg het beschikbare netwerk via de geïntegreerde wifi-manager. Bekende wifinetwerken kiest UDC na voorafgaande configuratie door de systeembeheerder ook automatisch.

Connectiviteit: Citrix, VMware en nog veel meer

Of het nu een notebook, pc of thin client is, eindapparatuur die door middel van UDC is omgezet in een IGEL softwarematige thin client biedt de gebruiker een hoge mate van connectiviteit. In versie 2 communiceert UDC met een spectrum aan bekende toepassings- en bureaubladvirtualisatieoplossingen, zoals Citrix XenApp en XenDesktop, VMware Horizon of Microsoft RDS. Daarbij ondersteunt UDC het betreffende protocol volledig, of het nu gaat om Citrix HDX, PCoIP of Microsoft RemoteFX. Ook de oplossingen Red Hat Enterprise Virtualization for Desktops, NoMachine voor Linux, Windows en OSX, Parallels 2X Remote Application Server, Nimboxx VERDE VDI (voorheen Virtual Bridges VERDE) en Cendio ThinLinc worden ondersteund. Op deze manier uitgerust is de inzetbaarheid van UDC vrijwel grenzeloos.

Voor meer informatie over Thin client testen, kunt u terecht op hier:http://bit.ly/1kDZw1B

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here