followers 0 popularity
0
following 0
Groups
igelclient is not in any groups
igelclient

Hoe wordt een zero client toekomstbestendig?

Nov 5th 2015 at 1:00 AM

Een zero client is een thin client waarvan het ontwerp is afgestemd op bijzondere vereisten. Doorgaans gaat het om een geoptimaliseerde toegang tot virtuele bureaubladen en cloudservices. Met deze bewuste beperking van het voor thin clients gebruikelijke inzetspectrum moet de zero client makkelijker te beheren zijn. Aan de andere kant gaat het ook om de kosten van toekomstbestendigheid

De ene zero client is de andere niet
Een zero client koppelt de gebruiker aan een virtueel bureaublad, dat door middel van Citrix XenDesktop, VMware Horizon View of Microsoft Remote Desktop Services (RDS) beschikbaar wordt gesteld. De zero client kan alleen in combinatie met een van deze oplossingen worden gebruikt. Als de onderneming kiest voor een andere beschikbaarstellingsoplossing, kan de zero client gewoonlijk niet met de nieuwe oplossing worden gebruikt.

Zero client met investeringsbescherming
Om het risico van een technologische lock-in te voorkomen, biedt de Duitse marktleider op het gebied van thin clients en zero clients - IGEL - voor elke zero client van het type IZ2 en IZ3 een upgradepad. Na het verkrijgen van een licentie voor een passende Universal Desktop-firmware kan de zero client als thin client van het type IGEL UD2 of IGEL UD3 worden gebruikt.

Van zero client naar multiprotocol thin client
De optionele firmware-upgrade maakt van de zero client van IGEL een multiprotocol thin client, die overweg kan met een groot aantal communicatieprotocollen, waaronder Citrix HDX, Microsoft RemoteFX en PCoIP voor VMware Horizon View. Bovendien biedt IGEL tot drie jaar na het van de markt verdwijnen van de hardware voor oudere zero clients gratis firmware-updates.

Zero client met lokale webbrowser
Maar ook zonder firmware-upgrade is een zero client van IGEL flexibeler in te zetten dan de meeste andere zero clients. Want elke zero client van IGEL heeft standaard een lokale webbrowser, waarmee onafhankelijk van het virtuele bureaublad verbinding met cloudservices kan worden gemaakt, bijvoorbeeld met Microsoft Office 365 of Google Drive.

Conclusie: kies uw zero clients zorgvuldig
Wie dus op zoek is naar een zero client voor ict-toegang, moet goed kijken hoe op de lange termijn de oplossing voor het beschikbaar stellen van virtuele bureaubladen gegarandeerd is en hoeveel toekomstbestendigheid gewenst is. Bij twijfel is het raadzaam een zero client met lokale webbrowser en/of een zero client met een upgradepad naar thin client te kiezen.

Krijgen op meer informatie over de Cloud computing thin client.


Koppeling: https://www.igel.com/de/produkte/igel-zero-clients.html

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here