followers 0 popularity
0
following 0
Groups
igelclient is not in any groups
igelclient

High performance op de thin client

Dec 1st 2015 at 1:43 AM

High-performance computing via thin client? Gevirtualiseerde, gedeelde grafische hulpbronnen (vGPU) maken dat mogelijk. Typische gebruikers zijn te vinden in de architectuur, engineering, planning en ontwerp. Aan welke standaarden moet de thin client voldoen?

IGEL thin client gecertificeerd voor Citrix HDX 3D Pro

Om high-performance computing via thin clients te realiseren, is niet alleen veel grafische verwerkingskracht in het rekencentrum nodig, maar ook de juiste softwareoplossing. Met de HDX 3D Pro Feature voor XenDesktop stelt Citrix een passend protocol beschikbaar. Voor het gebruik moet de thin client echter ook naadloos met het serverlandschap samenwerken en aan een van tevoren vastgestelde lijst met vereisten voldoen. Deze specificaties voor de thin client heeft Citrix vastgelegd in de HDX Premium-verificatie.

Zonder beeldonderbrekingen: thin client voor HDX 3D Pro

Ten eerste moet de hardware van de thin client bijzonder krachtig zijn. Dat moet zeker een dual-core processor zoals bij het UD5-platform van IGEL zijn als gebruikers met de thin client veeleisende 2D grafische of multimediatoepassingen willen gebruiken zonder beeldonderbrekingen. Voor 3D programma's is daarentegen een quad-core CPU gewenst. In combinatie met 2 GB RAM zou hiervoor bijvoorbeeld de IGEL UD6 een uitstekend gekwalificeerde thin client zijn.

Hoe werkt HDX 3D Pro op de thin client?

Voor optimale grafische prestaties op de thin client berekent de op de server geïnstalleerde HDX-engine doorlopend de verhouding tussen bandbreedte en bruikbare hulpbronnen, waaronder de rekenprestaties van de gevirtualiseerde grafische serverprocessor, de toepassingen en de thin client zelf. Op basis hiervan past HDX de kwaliteit van de overgedragen grafische gegevens of flashdiensten automatisch aan de actuele omstandigheden aan. De gebruiker hoeft tenslotte geen genoegen te nemen met aantasting van de prestaties. Tot acht gebruikers per grafische processor kunnen op die manier afhankelijk van het vGPU-profiel gelijktijdig werken.

Outtasking-trend: flatrate-computing met high performance

Dankzij de certificering voor Citrix HDX 3D Pro kunnen ook beheerde CAD-werkplekken zeer economisch met thin clients worden gerealiseerd. Daarvoor zorgt de bij elke IGEL thin client meegeleverde Remote Management-oplossing Universal Management Suite (UMS). Daarmee kunnen nu nog meer thin client scenario's dan voorheen in IT-outtasking worden uitgevoerd. Bij het Client-as-a-Service-model (ClaaS) neemt bijvoorbeeld een externe dienstverlener het volledige beheer op afstand van de thin client over. De gebruiker hoeft zich dan niet meer te bekommeren over het beheer.

Veilige engineering via thin clients

Bedrijven met eigen engineering en gevoelige gegevens kiezen doorgaans voor een eigen rekencentrum. Maar ook zij profiteren van de mogelijkheid om met behulp van de thin client -technologie nog meer ict-werkplekken te standaardiseren en in een gemeenschappelijke interface te beheren. Daarbij komen thin client -specifieke voordelen zoals centrale gegevensopslag, uniforme back-upstrategie, hoge USB-veiligheid of de mogelijkheid om in teams samen te werken door de online beschikbaarheid van alle gegevens. Op die manier wordt thin client -computing nog waardevoller.

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here