followers 31 popularity
17
following 18
Groups
Doctoruldesuflete is not in any groups

Interests

Psiholog Jeni Chiriac
Cabinet Individual de Psihologie \\\"Jeni Chiriac\\\"
Competenta in consiliere psihologica si psihoterapie, in psihologie clinica si psihologia muncii, SEXOLOGIE
Mobil: +40 721 639 019
E-mail: info@jenichiriac.ro
office@onlinedrsex.ro
www.jenichiriac.ro
www.onlinedrsex.ro
Doctorul de suflete | Doctoruldesuflete
hi
unknown

Cand celalalt este obsedat de control, ce iti ramane sa faci?…

Nov 1st 2010 at 10:55 PM

Ignorandu-i nevoia de control exagerata, dandu-i raspunsurile de care are nevoie intr-o masura tolerabila pentru tine, rezistand presiunilor constiente sau inconstiente de a forta limitele din partea unui partener obsedat de control. Fireste ca este un joc periculos si este foarte important ca persoana in cauza sa fie stapana pe ea dpdv emotional-afectiv, popular cu “nervii tari” pentru a face fata presiunii constante la care te poate supune o astfel de persoana direct sau indirect, in functie de gradul de inteligenta emotionala de care dispune. De retinut este faptul ca schimbarea este departe de a sta in ceilalti, asa ca daca ai un partener sau o partenera, un sef sau niste parinti obsedati de control, evita sa te responsabilizezi cu problema lor. Nevoia lor de control poate fi fara limite. Sarcina ta este sa negociezi mereu, nefortat sau agresiv, limitele spatiului tau personal!
Cum stabilesti limitele?
Prin negocierea unor limite clare de control ale punctelor de maxima complusivitate din partea celuilalt. Daca ai un sef obsedat de control, fii cu un pas inaintea lui si trimite-i rapoartele din vreme, feedback pentru sarcinile temporare de maxima importanta pentru el etc.
Ce inseamna sa fii obsedat de control?
Inseamna sa devii prizonierul unui prezent imediat sau a unui viitor apropiat din teama unui trecut agonizant, din fuga de un  prezent chinuitor prin incertitudinea certitudinii si groaza unui viitor indepartat.

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here