followers 0 popularity
0
following 0
Groups
leiebilen is not in any groups
Adam gill | leiebilen

Skade på leiebil

Nov 24th 2015 at 8:24 PM

Når du kontakter et bilutleiefirma og skriver en leiebilkontrakt påtar du deg et ansvar for bilen du leier. De fleste kjører mer forsiktig med leiebilen enn med sin egen bil. Det er alltid dyrt å skade en bil, og selv om den er forsikret er det ergerlig selv med småskader. Tid tar det også.

En undersøkelse viser at nordmenn tar større risiko når de kjører i utlandet. Det er bedre veier der, og vi kjører fortere. Rundt 180 nordmenn blir skadd i trafikkulykker i utlandet hvert år, viser undersøkelsen. Og skremmende nytt: Flere sier at de dropper bilbelte når de er på ferie.

Så mange som 25 % av alle nordmenn på ferie i utlandet kjører bil, viser undersøkelsen, som er gjennomført av TNS Gallup på vegne av Europeiske Reiseforsikring og Trygg Trafikk. Mange av disse har leid bil.

Rundt 9 prosent av de spurte sier at de ikke bruker bilbelte dersom de er i et land hvor det oppleves som mindre vanlig. Fire prosent av dem som leier kjøretøy i utlandet, leier scooter eller motorsykler. Av disse oppgir 10 prosent at de kjører uten hjelm. Dette er skremmende nytt. Sikkerheten går selvsagt ned. Kjører du leiebil er sannsynligheten stor for at det er en ganske ny bil med gode bilbelter. Bruk disse!

En undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at hver tiende nordmann som leier bil, ikke gransker bilen, verken ved henting eller levering. Det kan føre til konflikt med leiebilfirmaet og trolig ekstrakostnader. Det lønner seg alltid å sjekke bilen for småskader. Ta bilder av småskadene med mobil og få disse registrert før du kjører fra Bilutleiefirmaet. Oppstår de underveis er det lurt å dokumentere med bilder og litt tekst underveis.

For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier, og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Ta gjerne bilder som dokumentasjon, oppfordrer kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet anbefaler også å bruke kredittkort når du leier bil, og i tillegg sjekke om reiseforsikringen dekker skader på leiebil før du kjører av gårde. Når du bruker kredittkort har du vanligvis forsikring inkludert. Og det er alltid lurt å ta en grundig sjekk på din reiseforsikring. Faktisk er det ganske vanlig at en har dobbelt reiseforsikring, og det er jo ikke nødvendig.

Se opp for steinsprut om du kjører på grusveier, Sjekk gjerne om din leiebilkontrakt har inkludert forsikring mot knust frontrute.

Kjører du på mindre sideveier nedover i Europa kan du fort bli overrasket av en stor lastebil i en sving. Kjør forsiktig og unngå at leiebilen blir knust slik som her.

Og huske endelig på å kjøre forsiktig på motorveier.En slik trafikkulykke som på bildet er katastrofal og fører til skade og evt død, og også kolossale køer og trafikk-kork over store områder. Kjør forsiktig i Europa med din leiebil!

God tur.

leiebilen.no tilbyr leiebil fra hele 600 forskjellige selskaper.Vi har selvsagt med alle de største selskapene som Avis, Alamo, Hertz, Europcar, Sixt, CarTrawler, Advantage, Budget og rent-a-wreck.

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here