followers 0 popularity
0
following 0
Groups
leiebilen is not in any groups
Adam gill | leiebilen

Med leiebil langs Route 66

May 6th 2015 at 2:37 AM

Route 66 er en verdenskjent vei tvers over det nordamerikanske kontinent. Skal du se USA er det en glimrende strekning med mye flott natur og mange severdigheter, også mange fine amerikanske byer. Veien ble påbegynt allerede i 1923, og går fra Chicago til Los Angeles. Første billøpet på veien var allerede i 1928, fra Los Angeles til Chicago, og derfra videre til New York.

Historien om Route 66

Route 66 går gjennom et relativt flatt terreng. Derfor ble ruten en foretrukket vei for lastebiler og tungtrafikk som skulle med last mellom øst og vest. I USA i 30-årene var det en lang tørkeperiode som kaltes Dust Bowl. Mange bønder i Midt-Vesten ga opp gårdene sine i denne perioden, pakket eiendelene sine og ga seg i vei vestover mot California. Disse reisende ble nedsettende kalt for "oakies" og Route 66 er kjent blant annet på grunn av disse flyttende bøndene fra Oklahoma og Kansas. Store deler av den opprinnelige hovedveien var som alle andre tidlige hovedveier jord- eller grusdekket, men i 1938 ble Route 66 den første hovedvei som ble asfaltert i hele sin lengde. På tross av dette var mange strekninger på veien livsfarlige å kjøre, og økenavnet "Bloody 66" ble brukt om flere av disse strekningene. Særlig ga strekningen gjennom Black Mountains i Arizona anledning til problemer. Strekningen var fylt med skarpe hårnålssvinger og stigningene var de bratteste på hele ruten. Mange reisende var så redde for å kjøre denne strekningen at de leide lokale som veivisere. Under 2. verdenskrig ble veien også flittig benyttet, da reiste enda flere mennesker mot vest for å arbeide for krigsindustrien i California. Veien, som allerede var populær, ble brukt av mange av de som tok turen mot vest, og også militæret benyttet Route 66 til transport av utstyr.I 1950-årene ble veien primært brukt av de mange mennesker som etter hvert hadde fått mer fritid, og som reiste til Los Angeles på ferie. Painted Desert, Grand Canyon og det store meteorkrater, alle i Arizona, var blant de attraksjoner som turistene stoppet ved langs eller i nærheten av veien.

Hvilken leiebil skal du velge?

Når du skal velge bilutleiefirma og finne den perfekte leiebilen for turen har du masse muligheter. Du bør jo finne deg en komfortabel og typisk amerikansk bil. Amerikanske biler er typisk nok store biler. Du bør også finne en litt nostalgisk sportsbil for å få maksimalt ut av turen. Her er noen fine biler som du kan leie til turen. Skal du først ha en leiebil.på denne strekningen bør du unne deg en litt unik bil med ganske mange ekstra hestekrefter, en bil som skiller seg ut fra mengden, og en bil som kan gi deg den spesielle Route 66 opplevelsen med historisk sus. Husk her har det vært mange historiske billøp. Vi oppfordrer deg selvsagt til å kjøre forsiktig og ikke vrake leiebilen du har skaffet deg fra leiebilfirmaet. De skal jo ha den tilbake uskadd!

Naturen langs Route 66

Naturen langs Route 66 er storslått. Her finner du utrolig mye flott natur, blant annet halvørken og veldig spesielle fjellformasjoner. Jeg ville gått for en åpen leiebil der du virkelig får vind i håret. I dag er det faktisk ikke lenger mulig å kjøre Route 66 i hele sin tidligere lengde, som den opprinnelig hadde, men mer enn 80 % av veien eksisterer fortsatt, eller er blitt gjenoppbygget. Noen av de opprinnelige strekninger er vel bevart, mens andre ikke har blitt vedlikeholdt. I noen stater heter veien fortsatt nummer 66, men nå som statsvei, det gjelder blant annet en strekning i California. I 1990 oppstod forskjellige Route 66-foreninger i Arizona og Missouri, og senere kom foreninger i andre stater til. I 1990 erklærte staten Missouri Route 66 som "State Historic Route" og deler av veien i Arizona, New Mexico og Illinois er i dag erklært som "National Scenic Byway – Historic route 66" og nye skilt er satt opp langs disse veistrekningene. Strekningen mellem Kingman og Seligman i Arizona betraktes som den del av Route 66, hvor det meste av den originale veien og dens stemning er beholdt.

Route 66 og den amerikanske popkultur

I Williams, Arizona er Route 66 fortsatt hovedgate. Byen reklamerer med, at det er 45 km til nærmeste trafikklys. Route 66 har gitt navn til et firma, og oljeselskapet Phillips 66 fikk sitt navn på grunn av tilknytningen til veien. På en testkjøring, der et nytt bensinprodukt skulle prøves, kjørte man Route 66, og da man oppnådde den dengang forrykende topphastighet på 66 miles (106 km) i timen, kom dette tall til å inngå i selskapets navn. Veien er også udødeliggjort i litteratur, film, tv og musikk. I John Steinbecks romanVredens Druer som handler om bønder som reiste fra Oklahoma til California under Dust Bowl-tørken, bruker han et helt kapittel på å beskrive turen mot vest, herunder turen via Route 66, som han kalte "Mother Road", ett av de klengenavn som veien fortsatt har. Det faktum at Steinbeck vant en Pulitzerpris for romanen, var med på å øke veiens popularitet. I 1946 skrev jazzkomponisten Bobby Troup sangen (Get Your Kicks On) Route 66, etter selv å ha kjørt på veien til California. Han gav sangen til Nat King Cole, som fikk sin karrieres største hit med den. Siden da har også hans datter Natalie Cole, og navn som Chuck Berry, Manhattan Transfer, Oscar Peterson, Depeche Mode, Van Morrison (med Them) og Rolling Stones laget sine versjoner av låten. Også et TV-show, som simpelthen het Route 66, har sitt navn etter veien, og flere andre TV show er tatt opp på lokaliteter langs eller i nærheten av Route 66, samtidig som mange filmer benytter eller viser til veien, og U2 nevner den i sangen Heartland. God tur med leiebil.på Route 66!

Leiebilen.no – tilbyr Billig Leiebil og bilutleie fra 600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Alamo, Hertz, Europcar, Sixt, CarTrawler, flyttebil Advantage og Budget. Rimelig Leiebil Vi garanterer derfor svrt lave priser! Biler i alle fasonger: Vanlig bil, jeep, sportsbil, luksusbil, van og feriebil.

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here