followers 3 popularity
10
following 0

followers  view all

Groups
energie is not in any groups

Interests

Consument informatie
Energiek | energie

In 2016 ook energie besparen

Jan 5th 2016 at 2:03 AM

Energie besparen

In 2015 zijn er steeds meer mensen mee gaan doen met het besparen van energie. Dat gaat niet veranderen in 2016! Hieronder staan een aantal handige tips die jou energiebesparing in 2016 wat makkelijker maakt

- Stap over naar LED : Tussen 2012 en 2014 is LED(light emitting diode) verlichting in huis verviervoudigd van 13 miljoen naar 78 miljoen en dat gebeurd niet zomaar. LED verlichting gaat ook veel langer mee dan een gewone gloeilamp en verbruikt veel minder. Het verbruik wordt verminderd met 75 procent.-

- Isolatie : Isolatie is heel belangrijk voor je woning, gezondheid en portemonnee. Als er veel warme en koude lucht ontsnapt uit je woning kan het veel kosten met zich meebrengen. Denk maar aan deuren en ramen die lucht laat ontsnappen.

- Zelf energie vergelijken : 2 keer per jaar veranderen de energieprijzen en daar kan je van profiteren. Het is handig om een keer per jaar over te stappen naar een andere energieleverancier.

- Haal de stekker eruit! : We doen het wel eens allemaal of wel te vaak eigenlijk. De stekker van elektronische apparaten vergeten of laten in het stopcontact. Elektronische appraten zijn de “energie vampiers”, probeer ze toch uit het stopcontact te halen want het is wel 10 procent van je energierekening.

- Verwarming en koeling controle : Onderhoud is heel belangrijk voor veel dinges in het leven. Ook voor je verwarming en koeling systeem, laat het tijdig controleren. Door alleen vervuilde filters te vervangen in je koelingssysteem kan je al 10 procent energie besparen. Het is handig om het door een monteur te laten doen, die kan het gehele systeem goed controleren.

- Energie audit : In het begin van het jaar is het handig om een professional een analyse te laten maken van je woning. Zo weet je natuurlijk zeker waar de problemen zitten en met wat voor energie besparende maatregelen je die kan oplossen.

 

Heb jij een aantal handige energie tips ? Laat het hieronder weten!

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here