followers 0 popularity
0
following 0
Groups
jonsan123 is not in any groups
jonsan123

Boligbytte i Vesterålen

Oct 22nd 2015 at 11:44 PM

Når du skal bytte bolig i ferien behøver du ikke reise til Asia eller Australia. Det er massevis av muligheter i vårt eget land. Hvorfor ikke bytte bolig i Norge?

Jeg kjenner Vesterålen svært godt, og her er noen tips til deg om du vil ha en tilnærmet gratis ferie med ferieboligbytte i nord.

Skal du til Vesterålen og befinner deg i Sør-Norge er det lettest å komme dit med fly. Det enkleste er da å fly til Evenes og leie bil der. Da kommer du deg til nesten hvor som helst i Vesterålen i løpet av et par timers biltur fra flyplassen. Bor du i Nordland eller Troms kan du jo vurdere å kjøre med egen bil. Da sparer du selvsagt utgifter til flytur og til leiebil. Fra Finnmark til Vesterålen er det jo et godt stykke vei, store avstander i Nord, så du får vurdere om du tar egen bil eller fly.

Kanskje er du ikke helt kjent med ferieboligbytte? Det er nemlig en helt utmerket og veldig rimelig ferieform der du bytter din egen bolig med andres bolig i ferien. Det er mange Boligbytteforeninger på nett, en av de beste er HomeLink, som har lang erfaring og som tilbyr hjelp i det landet du befinner deg. HomeLink har egen organisator både i Norge og i Sverige, du kan derfor være helt sikker på å få godpersonlig hjelp dersom du skulle trenge det. Du finner mer info på boligbytte.no

Hva vil en boligbytter oppleve i Vesterålen?

Du er heldig som har valgt deg ut Vesterålen. Det er et av de vakreste områdene i Norge. Her har du vakker og variert natur overalt, skiftende og spennende med ny utsikt rundt hver sving. Du har litt mer innland og Troms-aktig natur rundt Evenes, så blir det mer og mer kyst og øy utover i Vesterålen, med byer som Harstad og Sortland, og småsteder som Bø og Steine.

Du må gå på websiden til HomeLink og finne en familie i Vesterålen som du kan tenke deg å bytte med. Når du har fått napp og dere er blitt enige om et husbytte avtaler dere nærmere om datoer, hvor mange som er med i husbyttet fra begge sider, om noen kommer innom på besøk i løpet av husbyttet, om dere også skal bytte bil, og andre ting rundt husbyttet. Dere skriver en boligbyttekontrakt som utførlig beskriver boligbyttet i mer detalj. Dette er en tosidig kontrakt som er bindende for begge parter, og en sikkerhet for at boligbyttet blir gjennomført.
Deretter kan du tenke på å kjøpe flybillett. Du bør ikke gjøre dette før Boligbyttekontrakten er underskrevet.

Du kan bytte bolig når som helst i året. De aller fleste velger sommerferien, og da gjerne et bytte på 2-5 uker. Ca 3 uker er det vanlige. Da kommer du godt inn i feriemodus, du får tatt ditt nye hjem i bruk som ditt eget, og du får god tid til avslapping og til å utforske nærområdet. Bruk tiden til å kjøre rundt på de store øyene, gjør deg kjent med Langøya og Hadseløya, ta en tur ut til Andenes, og kombiner gjerne turen med sykling. Det er utmerket å sykle i Vesterålen. Det er mange fine strekninger med skiftende natur, og veiene går stort sett langs sjøen slik at det ikke blir de store stigningene.

Til høyre ser du et bilde fra den

nydelige Bleik-stranda på Andøya. Den anbefales, det er en av de vakreste strendene i hele Vesterålen. Ta med deg en god bok og en strandstol, og nyt en dag her. Om du vil bade så husk at temperaturen veldig sjelden kommer over 16 grader!
Om du er i nord mellom 20. juli og 15. august bør du absolutt undersøke muligheten for multeplukking! Etter min mening er multer det beste bæret i verden. Og det er rikelig av dem i hele Vesterålen. Særlig kjent er multemyrene på Andøya! Her må du gjerne betale for plukking. Men det er verdt pengene!

Gå ikke glipp av kulturlivet

Det er mange festivaler i Nord, også i Vesterålen. Sommer-Melbu er Nordland Akademi sin årlige kulturfestival, og er en av Nord-Norges mest spennende festivaler. Fra første fredag i juli og åtte dager fremover fylles Melbu av musikk, kunst, seminarer, spennende aktiviteter, nystekte vafler og mye, mye mer. Hele lokalsamfunnet stiller opp på dugnad for å skape folkefest sammen med Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap.

Har du padlere i familien bør dere absolutt sjekke Arctic Sea Kayak Race som går av stabelen i slutten av juli hvert år. Her får du virkelig prøvd deg i kajakk "på yttersida".

Ellers vil jeg anbefale Vesterålen Turlag som har mange flotte turer i hele regionen, ikke minst toppturen til Møysalen. Dette er Vesterålens høyeste fjell, og her har du en fantastisk utsikt over hele øyriket.

Jeg ønsker deg en riktig god ferie med boligbytte i Vesterålen, norges vakreste region!

Boligbytte.noer rangert som 71.895 i Norge, med 13.041 estimerte månedlige besokende. Klikk her for a se data om dette nettstedet.

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here