followers 1 popularity
2
following 0

followers  view all

Groups
Chandelier is not in any groups

Interests

interior crystal chandeliers
Erika Johnson | Chandelier

Att tänka på innan köp av kristallkronor.

Aug 28th 2014 at 11:15 PM

Allmänt om kristallkronor.

Kristallkronor är en av de mest välkända och populära belysningsformerna. De har funnits i över 400 år men tycks ändå inte minska i popularitet. Kanske är det för att de ständigt förändras och nya stilar uppkommer. Det blir aldrig tråkigt med kristallkronor helt enkelt då det finns så stort utbud att välja på och något som passar för alla smaker, hem och plånböcker.

Annat var det förr. Då var det enbart adel och överklass som hade råd med en kristallkrona och det var ett tydligt tecken på status, makt och att man hade det gott ställt. Kronorna var allt annat än diskreta och skulle vara stora, pråliga och iögonfallande. Under århundradena har stilen på kristallkronor utvecklats i takt med samhället i övrigt och de har allt mer börjat flytta in i var mans hem. Idag kan de flesta ha råd med en kristallkrona då det finns billigare material och maskiner som underlättar och förenklar tillverkningen.

De antika, äkta kristallkronorna är fortfarande väldigt populära dock och har ett högt värde på marknaden.

Att tänka på vid köp av kristall lampor.

Främsta anledningen till att man skaffar en kristallkrona är det estetiska. Att den ger rummet en lyxig känsla och mysig belysning. Är man i behov av en stark lampa som verkligen ger sken så bör man kanske välja en annan sorts belysning.

Men, om det är en kristall lampa du är ute efter så finns det vissa tips. De följer nedan:

• Vilken höjd vill du att lampan ska hänga på? Många gör misstaget att inte inse att kristall lampor ofta hänger längre ner än man tror och resultatet blir då att man slår huvudet i kronan och det ser konstigt ut.
• Tänk på enhetlighet. Just eftersom kristall lampan inte ger så mycket sken så kan det vara nödvändigt att kombinera dem med annan belysning, se då till så att de passar åtminstone okej ihop och att det inte blir alltför stor krock mellan stilarna.
• Hur funkar det med resten av inredningen? En kristallkrona är ju väldigt iögonfallande och inget som hamnar i skymundan, därför kan det vara bra att tänka till så den sort och stil man köper på sin kristall lampa passar med resten av rummet.
• Matcha metallfärgen. Metallen som bygger upp din kristallkrona bör vara i samma material som andra metaller i rummet, eller åtminstone i närheten. Att blanda silver, guld och mässing material kan bli väldigt fel.

Erika Johnson driver en utsökt butik för ljuskronor, vacker Kristallkrona Lampor, kristaller osv. Därför har hon fått enorm erfarenhet om olika belysningsalternativ som kristallkronor, ljuskronelampor, svenska kristallkronor med mera. Hennes anteckningar hjälpte medvetet befolkningen i Sverige att införa bättre hantverk som inredning i deras hem.

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here