followers 4 popularity
5
following 0

followers  view all

Groups
zenuwpijn is not in any groups

Interests

Aandachtsproblemen
ADHD
ADD
Agitatie
Aften
Allergieën
Angst
Artrose
Astma
Alzheimer
Bacteriële infecties
Bronchitis
Buikpijn
Bursitis
COPD (chronische bronchitis en emfyseem)
Darminfecties
Darmkrampen
Darmontstekingen
Dementie
Diarree
Faalangst
Geheugenverlies
Gewrichtspijnen
Gewrichtsoedeem
Griep
Heesheid
Hoest
Hoofdpijn
Hooikoorts
Hyperactiviteit
Hysterie
Immuniteit (zwak)
Impulsiviteit
Keelpijn
Knieletsels
Koorts
Kortademigheid
Krachtverlies
Lopende neus
Luchtwegeninfectie
Maagzuur
Maagzweer
MBD
Menstruatiepijnen en -krampen
Migraine
Misselijkheid (hoofdpijn)
Misselijkheid (griep)
Mononucleose
Nekpijn
Neus (lopende, verstopte)
Niezen
Opvliegendheid
Ostearthritis
Otitis
Pijn (algemene pijnen)
Plankenkoorts
Polyarthritis
Reuma
Rhinitis
Rugpijn
Rusteloosheid
Sinusitis
Spierpijn
Spruw
Stress
Spijsverteringsallergieën
Sporttraumata
Tenniselleboog
Tintelingen
Turista
Uitstralingspijnen
Vergeetachtigheid
Verkoudheid
Verstopte neus
Virale infecties
Weerstand (zwak)
Winderigheid
Zenuwpijnen

Zenuwpijn | zenuwpijn

Zenuwpijn-nek en rug-uitstralingspijn-hernia-lumbago-fytotherapie-kruidengeneeskunde

Aug 29th 2012 at 2:24 AM

Zenuwpijnen situeren zich doorgaans in de zone van de nek en de rug. Deze pijnen uiten zich als "uitstralingspijnen". Ze kunnen zowel lokaal als in de extremiteiten manifesteren als tintelingen, krachtverlies in armen, benen, ... Die pijnen zijn het gevolg van ontstekingen, traumata, verkeerde bewegingen en overbelasting. De behandeling van deze pijnen moet niet alleen sterk pijnstillend zijn, maar ook ontstekingswerend, herstellend en ontspannend. De plantengeneeskunde kent meerdere plantensoorten met dergelijke eigenschappen. Voor de behandeling van nek- en rugpijnen komen speciaal vier planten, apart en in combinatie met elkaar, in aanmerking. Deze zijn witte wilg, nootmuskaat, zwarte spar en laurier.

Nek- en rugpijnen

Witte wilg Salix alba L. De witte wilg is een bekende boom in ons noordelijk halfrond. Zijn belangrijkste inhoudsstof salicine (afgeleid van Latijnse naam Salix) ligt aan de basis van de ontwikkeling van Aspirine, één der meest verkochte pijnstillers ter wereld. Salicine is ontstekingswerend, pijnstillend en koortswerend. De boom wordt reeds sinds mensenheugnis met dit doel gebruikt. De pijnstillende werking van salicine is vooral gericht op zenuwpijnen, zoals hoofd- of rugpijn. Wetenschappers ontdekten dat niet enkel salicine pijnstillend werkt, maar dat ook de aanwezige flavanoïden en flavanolen de pijnstillende werking versterken. Een voordeel van salicine uit wilgenschors is dat het niet irriterend is voor de maag.

Nootmuskaat Myristica fragrans Houtt. De nootmuskaat wordt beschouwd als een der belangrijkste ontstekingswerende en pijnstillende planten. Ontstoken en geknelde zenuwen kunnen erg pijnlijk en invaliderend zijn. Ze komen voor bij ischias, sciatiek, lumbago, zona, hernia en alle soorten rugpijn. De myristicine en pinenen (alfa en beta) werken ontstekingswerend en analgetisch. Nootmuskaat heeft ook een bijkomende werking: beschadigingen van het zenuwstelsel, die de oorzaak van de pijn zijn, kunnen worden hersteld.

Zwarte spar Picea mariana Mill. B.S.P. De naalden van de zwarte spar worden medicinaal gebruikt bij pijn van zenuw- en spierontstekingen. De sterke geur is afkomstig van het bornylacetaatcomplex, dat de bijnier (2 klieren gelegen boven de nieren) stimuleert. In de bijnier wordt zowel adrenaline als cortisone geproduceerd. Deze bijnierstimulatie geeft zo een opwekkend effect bij moeheid en asthenie. Maar ook een ontstekingswerende, ontzwellende en pijnstillende werking , die vooral bij zenuwpijnen, reumatoïde en artritische pijnen wordt benut. Bijniermergstimulatie is ook aangewezen bij uitputtingsverschijnselen zoals futloosheid, mentale uitputting, oververmoeidheid en langdurige stresstoestanden.

Laurier Laurus nobilis L. In de aromatherapie is laurier dé essentiële olie van de pijn: zowel bij in- als uitwendig gebruik, werkt laurier als pijnstiller. Vooral bij zenuwpijnen door ontstekingen, zoals zona, lage rugpijn, lumbago, ischias, sciatiek, hernia. Maar ook bij aandoeningen van reumatische aard. Laurier wordt door zijn inhoudsstof 1,8-cineol fytotherapeutisch aangewend als antisepticum en voor de behandeling van allerhande zenuwaandoeningen. Het pijnstillend effect wordt veroorzaakt door actinodafnine, een alkaloïd met sterk pijnstillende en zelfs verdovende werking. Laurier bevordert ook de spijsvertering.

 

Primaner is een voedingssupplement dat ontwikkeld is op basis van jarenlange professionele ervaring in de fytotherapie. Het bevat extracten en poeders van 4 planten: wilg, nootmuskaat, laurier en zwarte spar.

Primaner bevat zowel de bast als het blad van de schietwilg of Salix alba, een plant waarvan de naam salicylzuur is afgeleid. Primaner is gestandaardiseerd en bevat steeds een hoog gehalte aan salicine, één van de belangrijkste bestanddelen van de wilg. Het voordeel van de wilg is dat deze plant niet irriterend werkt op de maag, geen allergie veroorzaakt en dus goed verdragen wordt.

Het tweede bestanddeel is de nootmuskaat dat we vooral kennen als aromatische specerij. De muskaatnoten zijn eigenlijk de zaden van een tropische boom en zijn rijk aan etherische olie, waarin vooral myristicine verzachtend werkt bij moeilijke beweeglijkheid.

Primaner bevat ook laurierblad en poeder van de naalden van de zwarte spar, ook rijk aan vluchtige olie. Beide plantenpoeders hebben eveneens een heilzame werking op uw nek en rug.

Verkrijgbaar in een doosje van 24 capsules en 60 capsules.

  • 24 capsules CNK-code: 2396-919
  • 60 capsules CNK-code: 2396-984

SAMENSTELLING

Hulpstoffen: vulstoffen: maltodextrose, colloïdaal siliciumdioxide, groene klei, johannesbroodboompitmeelgompoeder, Lycopodium clavatum (grote wolfsklauw) sporen, cellulose. Omhulsel: hydroxypropylmethylcellulose.

Bevat GEEN synthetische bewaarmiddelen, zoetstoffen, smaakstoffen, geurstoffen, gelatine, lactose, dierlijke substanties, gluten en soja.

 

www.primrose.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.geneeskrachtigeplanten.be

 

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here