followers 1 popularity
5
following 0

followers  view all

Groups
CarolineForbs is not in any groups
Caroline | CarolineForbs

Onderzoek van de Western Corporate Traditie

Dec 23rd 2014 at 6:02 PM

De westerse bedrijfscultuur door het midden van de twintigste millennium was sterk onderscheidend van die met het Westen. Dit is een enorm lang bestaande fenomeen en het is ook belangrijk voor veel mensen die proberen te verkopen aan Japan om de traditionele en sociaal-economische waarde van dit soort cultuur te leren kennen. Japanse organisaties zijn een van de meest succesvolle op aarde en staan als een model ten aanzien van andere bedrijven over de hele wereld. Ideeën die zullen worden onderzocht in meer detail in deze post zijn onder andere mensen van het leven time baan, een opleiding die toch bestaat in een enkele vorm van binnen Japan tegenwoordig. Ook het denken over bedrijf planning op lange reeks zal waarschijnlijk worden besproken, die vaak in schril contrast tot de hardere kortzichtige organiseren van Amerikaanse bedrijven (i. Elizabeth. Kwartaal- en ook jaarlijks organiseren vs. elke vijf of misschien wel tienjarenplan). De bijzondere Ringi methode, die wordt gebruikt om mid-level toezicht in bedrijf zaken in Japanse bedrijven met zich meebrengen, is opgenomen op verschillende lengte.

(img: galajurken )

Zaibatsu en ook Keiretsu

Zaibatsu identificeert conglomeraten samen met het product variatie, familie titel en in het hele land erkenning. Hun effect en handvat mag deze tot aanzienlijke dominantie commando over de pre-WWII westerse economie. Drie organisaties die onder de bijzondere "Big Four" zaibatsu geweest zijn Mitsubishi Firm, Mitsui geldgever en Sumitomo Lender geweest. Deze organisatorische constructie werd ontbonden na de Japanse veeg uit de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden bekeek deze zaibatsu zijnde een drijvende druk achter de bepaalde oorlog. Na de oorlog, consolidatie over oude ingrediënt bedrijven gegenereerd inter-markt keiretsu.
Een keiretsu kan een cluster met betrekking tot onderling verbonden westerse bedrijven, gewijd aan een geldschieter, die fondsen leent aan bedrijven associëren en ook in het bezit van een grote positie in aandelen in deze bedrijven zijn. Door het samenvoegen van krachten, deze bedrijven hebben de mogelijkheid om kosten en toeval, betere communicatie steun terug te brengen, zorgen voor vertrouwen op en betrouwbaarheid en bieden isolatie van buiten oppositie.

Er zijn meestal twee vormen van keiretsu, van links naar rechts en van boven naar beneden. Horizontaal, inter-markt keiretsu zijn meestal gediversifieerd websites van grote bedrijven. Deze geïntegreerde het een paar voornoemde afstammelingen met de pre-WWII zaibatsu. Van boven naar beneden productie en ook de distributie keiretsu zijn meestal asymmetrisch sites waar kleine stevige gebieden zijn gericht door enorme sectoren. De Toyota Partij wordt beschouwd als de grootste met de verticaal geïntegreerde keiretsu teams. De Verenigde Staten van Amerika en vele westerse landen over de hele wereld keek ongunstig na de keiretsu omdat ze interpreteerden dit soort zaken regeling is die van uw verboden monopolie of misschien kartel.

Japan Meer compacte Bedrijven en ook unionization
Wanneer u wordt gevraagd om het te spellen uit Japanse bedrijven in het midden van de jaren 1900, zou men waarschijnlijk bespreken de bijzondere zaibatsu en Keiretsu ook methoden. Echter, er was duidelijk een aanzienlijke percentage van de labourforce werkzaam bij kleinere organisaties, dacht beschouwen als mensen die minder in vergelijking met 100 medewerkers. De meesters en begeleidingsteam van de organisaties worden niet alleen vertegenwoordigd door een regionale vereniging en ook, voor een van de grootste deel, werknemers niet vakbond. Toezicht echter vaak deed deelnemen aan organisaties, waaronder de lokale participatie Kamer van Koophandel, alsmede de Japanse Aansluiting van Tiny en middelgrote organisaties, een organisatie helpen om de vertegenwoordiging van het Bureau met betrekking tot kleine en ook middelgrote bedrijven te maken, alsook andere overheidsinstanties.

Één van een aantal grote voordelen van het lidmaatschap te kunnen dergelijke instanties is de verdediging van "oneerlijke" oppositie. Ter illustratie, in het bijzonder 1960 en ook 1970, wetgevende defensie kreeg kleine winkeliers van grootschalige high-volume restaurants. Dergelijke restaurants nature kleinere marges plus meer concurrerende prijzen verworven en kunnen gemakkelijk rijden de kleinere concurrenten uit de markt. Uit de jaren 1980, werd dit soort juridische verdediging gestaag opgetild en ook retailers zijn onder ernstige concurrerende druk afkomstig van grotere concurrentie te zetten.

meer informatie: http://nl.jennyjoseph.com/Galajurken-c18/

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here