followers 0 popularity
0
following 0
Groups
jonsan123 is not in any groups
jonsan123

Boligbytte på Sri Lanka

May 4th 2015 at 4:36 AM

Sri Lanka er et spennende land med masse severdigheter.Boligbytteer en fantastisk måte å reise på og oppleve andre kulturer. Hvorfor ikke kombinere disse og dra på en spennende boligbytteferie på Sri Lanka? Her får du gode tips fra en meget erfaren boligbytter som også har besøkt den deilige tropiske øyen i det indiske hav!

Hva er boligbytte?

Er du ukjent med boligbytte? Ferieboligbytte har vært brukt siden 1953, da HomeLink International ble startet som verdens første internasjonale boligbytteorganisasjon. HomeLink Norge har også holdt på lenge og er den eldste boligbytte-organisasjonen i Norge. Du finner den på websiden boligbytte.no. Her kan du finne over 13.000 boligbyttere fra hele verden. Ta kontakt, avtale tid for bytte, skriv boligbyttekontrakt, kjøp flybilletter og du er i gang med ditt første husbytte. Fordelene er selvsagt billig overnatting og bortimot gratis ferie, om du ser bort fra flyreisen og matkjøp.

Hva bør du tenke på ved boligbytte?

Om du ikke har prøvd boligbytte før bør du lese deg opp på de ti gode råd for et vellykket boligbytte. Her er url til siden: homelink.org/nb/how-to-make-sucessful-exchange? Skal du finne er hjem på Sri Lanka som du vil byte med bør du huske på at dette landet er ganske fattig sammenlignet med Norge. Dermed vil nok familien du bytter med sannsynligvis enten være en relativt rik srilankisk familie eller en familie med opphav utenfor Sri Lanka, muligvis europeisk. Vil du gå litt ned i standard og er opptatt av det ekte og genuine på Sri Lanka har du muligheten til det. Utvalget av byttefamilier er nok noe begrenset på Sri Lanka i forhold til land i Europa, Nord-Amerika og Australia, men det er absolutt forsøket verdt å ta et søk i vår database i HomeLink!

Hva skal du se?

Det er noe å se overalt på Sri Lanka. Din husbyttevert vil gjerne legge igjen kart og brosjyrer over severdigheter i huset sitt. Benytt deg av hans lokalkunnskap. Hvor du bør reise avhenger en god del av monsun og regntid. Vestsiden er tørrest fra november til mars. Sommer og høst kommer monsunvinder inn fra sørvest og gir mye nedbør der. Nedbøren øker med høyden og den største nedbørsmengden kommer oppe i fjellene.

Hvordan komme deg rundt på øyen?

Når du er på ferieboligbytte rundt om i verden er det lurt å disponere bil. Du har mulighet til å inkludere bilbytte i sammenheng med husbyttet. HomeLink har egne bilbyttekontrakter som du bør skrive under på. Har du ikke lyst til å bytte din bil kan leiebil være et veldig godt alternativ. En god webside her er leiebilen.no.Selv om billeie er svært rimelig på Sri Lanka så finnes det også veldig gode alternativer. Du bør absolutt prøve tog, da kommer du nært inntil folk og dagligliv. Prøv det berømte toget fra Colombo til Kandy. Her kjører du gjennom tropisk regnskog og møter mange interessante srilankesere. Du blir tilbudt massevis av lokal mat, fra krydret snacks, kokt mais, friske frukter som mango eller ananas, eller nødvendig leskende vann.

Toktok

Et annet godt alternativ til bilutleie og tradisjonell leiebil er toktok. De finner du overalt. De er svært rimelige, og skal du en kort strekning på 4-5 km er prisen vanligvis 10-15 kr. Du må huske på å finne prisnivået og prute. Toktok-sjåførene er lokalkjente og tipser deg gjerne om de beste severdighetene i nærheten. De er også interessert i oppdrag og foreslår gjerne at du tar en tur neste dag også. Boligbytte Boligbytte og toktok er en god kombinasjon.

Elefanter og ville dyr

Når du er på Sri Lanka bør du absolutt besøke elefanter. Her er flere alternativer. Det beste er Pinnawala Elephant Orphanage. Her finner du verdens største samling av delvis tamme elefanter, over 100 stk. De bades nede i elven i to timer hver formiddag før de leies gjennom landsbyen og tas opp til foringsplassen. Liker du fotografering kan du få mange blinkskudd her.

Du bør også unne deg et besøk i en av nasjonalparkene på øyen. I sørøst finner du Yale National Park, en av de beste. Her er både elefanter og mange andre spennende dyr. Mest kjent er parken for verdens største tetthet av leoparder! Kanskje du finner et boligbytte i nærheten her?

Strender

Sri Lanka har fantastiske strender! De mest kjente er fra Colombo og sydover. Kjente strandområder er Hikkaduwa og Unawatuna, men du finner gode strender overalt rundt hele øyen. Det er mindre folk på østsiden av øyen, og om du kjører leiebil kan du ta en tur over øyen og besøke Kandy og det store buddha-tempelet der, og Nuwara Elya med enorme teplantasjer. Så kommer du over til østsiden av Sri Lanka og får parkert din rimelige leiebil under en palme på stranden og får nyte det indiske hav. Temperaturen i vannet er ca 27-28 grader stort sett hele året. Som du vet slo en enorm flodbølge innover strendene på Sri Lanka i 2001 og du finner dessverre mange spor av denne ennå. Så om vannet trekker seg langt utover har du en ting å gjøre: Sett deg i leiebilen din og kjør oppover i fjellet til elefantene og leopardene.
God tur, og lykke til med dit boligbytte på Sri Lanka!

Author Bio :-

BoligbytteBoligbytte.no er rangert som 71.895 i Norge, med 13.041 estimerte månedlige besøkende. Klikk her for å se data om dette nettstedet.

0 comments
Please to comment

sign in

Username
Password
Remember Me


New to IM faceplate? join free!

Lost Password? click here